Hoe slimme kassasystemen van Unitouch het personeelstekort in de horeca kunnen verlichten

Het personeelstekort in de horeca is een groeiend probleem dat veel horecagelegenheden onder druk zet. Met een beperkte personeelsbezetting is het essentieel om slimmer te werken en elke beschikbare medewerker optimaal in te zetten. Slimme kassasystemen van Unitouch bieden een veelbelovende oplossing door routinetaken te automatiseren en personeel vrij te maken voor klantinteractie. Laten we eens kijken naar hoe de kassasystemen van Unitouch, zoals bestelzuilen en QR-code bestellen, bijdragen aan een efficiëntere horeca.

Het personeelstekort in de horeca is een groeiend probleem dat veel horecagelegenheden onder druk zet. Met een beperkte personeelsbezetting is het essentieel om slimmer te werken en elke beschikbare medewerker optimaal in te zetten. Slimme kassasystemen van Unitouch bieden een veelbelovende oplossing door routinetaken te automatiseren en personeel vrij te maken voor klantinteractie. Laten we eens kijken naar hoe de kassasystemen van Unitouch, zoals bestelzuilen en QR-code bestellen, bijdragen aan een efficiëntere horeca.

De uitdaging van personeelstekort in de horeca

Met een toenemend tekort aan personeel kunnen horecazaken het gevoel hebben dat ze constant moeten improviseren om een goede service te bieden. Langere wachttijden en een verhoogde werkdruk kunnen de kwaliteit van de klantenservice beïnvloeden. Technologie speelt een cruciale rol in het oplossen van deze problemen, en slimme kassasystemen van Unitouch bieden een waardevolle oplossing.

Hoe Unitouch kassasystemen automatiseren

1. Bestelzuilen: zelfbediening op een nieuw niveau

Unitouch biedt geavanceerde bestelzuilen die klanten in staat stellen om zelf hun bestellingen te plaatsen zonder tussenkomst van een medewerker. De voordelen van deze technologie zijn aanzienlijk:

  • Versnelde Bestelprocessen: Klanten kunnen hun bestellingen snel en gemakkelijk invoeren via de bestelzuilen, wat de doorlooptijd van bestellingen vermindert en de efficiëntie verhoogt.

  • Verminderde Werkdruk: Medewerkers hoeven niet langer elk detail van de bestelling handmatig op te nemen, waardoor ze hun aandacht kunnen richten op andere belangrijke taken.

  • Nauwkeurigheid en Bevestiging: Klanten kunnen hun bestellingen direct bekijken en bevestigen op de bestelzuil, wat de kans op fouten door miscommunicatie vermindert.

2. QR-Code bestellen: gemak en efficiëntie

Een andere innovatieve oplossing die Unitouch biedt, is QR-code bestellen. Klanten scannen eenvoudig een QR-code met hun smartphone en kunnen hun bestellingen rechtstreeks vanaf hun tafel plaatsen. De voordelen hiervan zijn onder meer:

  • Gebruiksgemak voor Klanten: Klanten hebben de vrijheid om hun bestellingen te plaatsen wanneer het hen uitkomt, zonder te wachten op een medewerker. Dit verhoogt het gemak en de tevredenheid van de klant.

  • Reductie van Personeelsinzet: Door het bestellen via QR-codes kunnen medewerkers hun tijd besteden aan andere belangrijke taken, zoals het verbeteren van de klantbeleving en het oplossen van problemen.

  • Snellere Betalingen: QR-code systemen kunnen vaak worden geïntegreerd met betalingssystemen, waardoor klanten hun rekeningen direct kunnen afrekenen en wachttijden worden verminderd.

3. Geautomatiseerd voorraadbeheer

Unitouch biedt ook geavanceerde oplossingen voor voorraadbeheer die automatisch bijhouden wat er op voorraad is. De voordelen hiervan zijn:

  • Real-Time Updates: Het systeem houdt continu de voorraadniveaus bij en stuurt waarschuwingen wanneer een product bijna op is. Dit helpt horecazaken om proactief te handelen en te voorkomen dat ze zonder essentiële producten komen te zitten.

  • Kostenbesparing: Door verspilling te verminderen en efficiënter in te kopen, kunnen kosten beter beheerd worden.

  • Betere Besluitvorming: Gegevens over voorraadverbruik en trends helpen bij het maken van geïnformeerde beslissingen over inkoop en voorraadbeheer.

4. Inzichten en rapportage

De kassasystemen van Unitouch genereren uitgebreide rapporten en analyses over verkoopprestaties en klantgedrag. Dit biedt verschillende voordelen:

  • Data-gedreven Beslissingen: Horecazaken kunnen trends en patronen analyseren om hun aanbod te optimaliseren en strategische beslissingen te nemen.

  • Operationele Efficiëntie: Door inzicht te krijgen in piektijden en klantbehoeften kunnen managers hun personeel en middelen beter plannen.

  • Marketing en Promoties: Analyse van klantgedrag stelt horecazaken in staat om gerichte aanbiedingen en promoties te ontwikkelen die aansluiten bij de voorkeuren van hun klanten.

5. Personeel vrijmaken voor klantinteractie

Door het automatiseren van routinetaken met Unitouch-systemen kunnen medewerkers zich richten op de klantinteractie. De voordelen hiervan zijn:

  • Verbeterde Klantenservice: Medewerkers hebben meer tijd om zich te concentreren op persoonlijke service, wat de algehele klanttevredenheid verhoogt.

  • Snellere Service: Met geautomatiseerde processen kunnen klanten sneller worden bediend, wat een positieve invloed heeft op hun eetervaring.

  • Minder Stress en Verloop: Door de verminderde werkdruk kunnen medewerkers een positievere werkervaring hebben, wat bijdraagt aan een lager verloop en een betere werksfeer.

Kies voor kassasystemen van Unitouch

De kassasystemen van Unitouch bieden een krachtige oplossing voor de uitdagingen van personeelstekort in de horeca. Door het automatiseren van routinetaken zoals bestellen met bestelzuilen en QR-codes, kunnen horecazaken hun personeel efficiënter inzetten en de klantbeleving verbeteren. Het resultaat is een goed georganiseerde, klantgerichte onderneming die beter kan omgaan met de eisen en verwachtingen van zowel klanten als medewerkers. Unitouch maakt de horeca slimmer, efficiënter en klantgerichter.

Direct aan de slag met Unitouch

We begrijpen dat je klant wilt worden. We bieden alle mogelijke ondersteuning op het gebied van systeem en software om je een optimale ervaring te bieden. Als klant van Unitouch.eu geniet je namelijk van alle voordelen voordelen die wij al voor je hebben verzameld.


Vul alles over jezelf en je onderneming in en de dichtstbijzijnde Unitouch dealer neemt contact met je op.

Ontvang direct gratis de Unitouch
informatiefolder.

We houden je op de hoogte met tips & tricks, nieuwe systemen en leuke acties. Bovendien ontvang je gratis de Unitouch informatiefolder direct als download.